joi, 30 august 2012

PE 27 AUGUST O BUNĂ PARTE A MOLDOVENILOR, INCONŞTIENT, ÎŞI SERBEAZĂ INDEPENDENŢA FAŢĂ DE … DUMNEZEU

În timp cel la Catedrala “Naşterea Domnului” începeau pregătirile pentru începutul Prohodului Maicii Domnului tejghelele din centrul Chişinăului ignorînd, parcă, postul, din care nu mai rămăsese decît vreo cîteva ore, erau pline cu tot felul de delicii din lactate şi carne.


La Catedrală începuse Vecernia în timp ce în Piaţă demonul orb a veseliei a început să urle cu o putere de cîteva zeci de mii de waţi.





Mai rău ca în perioada comunismului – doar la căteva zeci de metri de uşile larg deschise ale Catedralei “NaştereaDomnului”, în care merge una din cele mai frumoase slujbe ale ortodoxiei, oamenii, în loc să fie îndemnaţi de autorităţi să intre în Sfînta Bisercă, stau cu mîinile încrucişate.
 
În cele mai umilitoare momente ale Prohodului creştinii din Catedrală stăteau, adeseori, în genunchi în timp ce afară tineri şi bătrîni ameţiţi şi prostiţi de himera independenţei intrau în euforia falsei bucurii.

Zgomotul de afară deveise atît de puternic încît a fost nevoie ca uşile bisericii să fie închise, se pare că, pentru prima dată de la căderea colosului ateu. Se conturează astfel prăpastia ce desparte, în Republica Moldova, Biserica de Stat.

Creştinii din biserică vin să se închine penru ultima dată, în acest an, chipului adormit al Maicii Domnului în timp ce confraţii lor din afară continuă să se închine idolului desfrîului.


Timp de 14 ani în Chişinău şi în întreaga Moldovă se comite un mare sacrilegiu. Dacă vrea, totuşi, cineva ca Moldova să prospere ar trebui, în primul rind, să se gîndescă cum să restabilească legătura cu Dumnezeu.

http://www.mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=1587

http://mihaildohot.wordpress.com/2009/02/15/pe-27-august-o-buna-parte-a-moldovenilor-inconstient-si-au-serbat-independenta-fata-de-%E2%80%A6-dumnezeu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu